over Cato 

Hallo! Ik ben Cato, grafisch vormgever, ontwerper en illustrator.

Ik startte m’n freelance avontuur vijf jaar geleden met een webshop vol kaartjes met eerlijke, je m’en fou-boodschappen, die een stukje van mijn recht-door-zee-karakter lieten doorschemeren. Ondertussen leerde ik meer van vormgeving en illustratie, ook tijdens mijn opleiding. Toch ging ik daarnaast steeds meer op zoek en verdiepte ik me dieper in het grafisch vormgeven en ontwerpen. Ik kreeg naast mijn orders in de webshop ook meer en meer losse opdrachten om hier en daar een logo te ontwerpen of drukwerk vorm te geven. Zo evolueerde ik naar zelfstandig vormgever en illustrator. 

 

Ondertussen heb ik vijf jaar ervaring op de teller. Elke opdracht, elk merk, elke klant is iets anders en iets nieuws, zo geraak ik nooit verveeld en mocht ik al veel toffe mensen ontmoeten. Ik ben dan ook steeds enthousiast en vastberaden om van elke opdracht, hoe klein ook, een parel te maken. Ook van de jouwe !

DSC09245.jpg
social-icons-cato .jpg

waarvoor kan je nu juist bij mij terecht ?

 

grafisch ontwerp en vormgeving (&dtp)

Bij mij kan je aankloppen voor alles van drukwerk/ print-media, online-media, websites en e-commerce. Bijvoorbeeld het ontwerpen en vormgeven van reclame en andere vormen van communicatie (banners, flyers, visitekaartjes, posters, brochures, boeken, covers, menukaarten, geboortekaartjes, …) Ik vertaal jouw verhaal/merk visueel. We doen dat door gebruik te maken van lay-out, typografie, kleur en beelden tot een mooi geheel samen te smelten. 

 

Heb je al een huisstijl, maar heb je nog extra materiaal nodig, dan kunnen we daarmee perfect aan de slag ! We kunnen deze goed bewaken en zorgen dat er eenheid blijft tussen al je media. 

Of heb je zelf al een heel goed idee gevormd van wat je wil, maar heb je de tools of de kennis niet om het verder uit te werken? Geen probleem. 

 

illustratie 

Naast het grafisch vormgeven en ontwerpen kan je bij mij ook terecht voor kleurrijke en simpele to-the-point illustraties. Als illustrator illustreer/teken ik beelden bij aangeleverde teksten voor onder andere boeken, brochures, educatief materiaal, tijdschriften, kranten, advertenties, …

Ik maak de tekst visueel door beelden te creëren die bij de tekst passen en op die manier de tekst ook wat te vertalen of te luchtiger maken in een oogopslag. Zo blijft de lezer ook geboeid. 

 

 

aanpak 

Ik bied geen kant-en-klare pakketten aan omdat ik uit ervaring weet dat elke klant, elk merk, elk project uniek is en een verschillende aanpak nodig heeft. 

Daarom bespreken we samen welke noden jouw project heeft en hoe we deze zullen aanpakken. 

Met kant-en-klare pakketten bedoel ik dus een vast pakket met een op voorhand bedachte structuur en plan om te werk te gaan. Natuurlijk kan je wel het ‘volledige pakket’ krijgen, van strategie tot branding en van brainstorm tot totale uitwerking in drukwerk of web media. Maar dat hoeft niet allemaal volgens een vast plan te zijn, want zoals ik al zei :  elke klant en elk merk is anders. We dokteren het samen uit en maken samen een ‘strijdplan’ dat voor ons beiden comfortabel aanvoelt.

 

 

Neus gerust eens door mijn portfolio om te zien wat ik voordien al maakte. 

 

Wil je graag samenwerken ? Stuur me gerust een mailtje via contact@catooyen.com met wat info over je opdracht of idee, dan maak ik eventueel een vrijblijvende offerte voor je op en wanneer je me een seintje geeft prikken we een moment voor een brainstorm boven een kop stomende cappuccino!

 

 

knoppen-over-cato-pagina.jpg